Selecteer een pagina

COACHING IN BEWEGING

 

Verlies en verdriet brengen je in een proces van rouw. Elke vorm van verlies kan dit teweegbrengen: het verlies van gezondheid, energie, het sterven van een dierbare, ontslag, het verlies van een belangrijk levensperspectief.

 

Aanvaard je verdriet en kom in beweging

Voor /
Wie

 

“Ik ben niet meer wie ik was. Hoe moet ik daarmee omgaan?”

Groot en klein verlies kunnen je mentaal, emotioneel en fysiek uit evenwicht brengen. Dit geeft vaak een gevoel van machteloosheid. Vermoeidheid, passiviteit, depressieve gevoelens maken het moeilijk om de draad van je leven weer op te pakken. Het verlies van je gezondheid, met het vooruitzicht dat je nooit meer het leven kan leiden zoals voorheen, kan denken aan de toekomst ondraaglijk maken. Ook een burn-out is een verlies van gezondheid, je functioneert immers niet meer zoals je wil.

Als je uit deze situatie wil komen, is het tijd om in beweging te komen. Je hebt je verlies te nemen, hoe onmogelijk dat soms ook lijkt.

Begeleiding helpt je om het verlies te accepteren. Je krijgt weer overzicht en ruimte om ermee om te gaan. Zo kun je uiteindelijk de draad van je leven weer oppakken en weer een zinvol bestaan opbouwen.

Verlies /
Verdriet

Het verdriet verandert je en gaat nooit helemaal over.

Gelukkig kun je wel leren om ermee te leven, om je aan te passen en om de veerkracht terug te vinden om de pijn te boven te komen.
Verdriet om verlies blijft maar is niet verpletterend.

Als je tot een nieuw evenwicht wil komen,

is het goed om in beweging te komen. Letterlijk.  Ik gebruik de natuur om te helpen ontspannen. Ik help je om je verdriet te nemen zodat je weer goed verder kunt na een moeilijke periode.

Over /
Mij

Ik ben ervaringsdeskundige

op het gebied van fysieke, cognitieve en mentale revalidatie na een ernstig ongeluk. Ik heb ondervonden dat het ontbreken van goede begeleiding ertoe leidt dat je steeds in dezelfde valkuil stapt.

De weg naar een ander en zinvol leven was voor mij een zoektocht met veel strijd. Ik kwam erachter dat het verwerken van verlies veel aandacht verdient. Als je die echt kunt geven, kun je pas weer verder. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt.

Ik ben gespecialiseerd in het coachen van mensen die moeite hebben om na een ingrijpende gebeurtenis verder te gaan. Ik gebruik hierbij ook mijn achtergrond als dramaturg en sportcoach.

“Wat ik het meest waardeer aan Anna als coach, is dat ze je zelfvertrouwen geeft. Je bent daardoor weer onafhankelijk en kan verder op eigen benen.”

– J.A.

“Toen ik uit Syrië was gevlucht, had ik last van conflicterende gevoelens. Anna bood mij een veilige en ontspannen omgeving om te ontrafelen wat mij dwarszat. Door het traject met haar leerde ik mijn verleden te accepteren en kreeg ik meer grip op het heden. Ik ben nu veel toleranter ten opzichte van mijzelf en sta veel beter in verbinding met mijn gevoel.”

J.S.

“De gesprekken met Anna hebben me geholpen om inzicht te krijgen in wat er werkelijk speelde bij de vragen waar ik mee zat. Anna is scherp, analytisch en verdiept zich in de vraag achter de vraag, het was erg fijn om met Anna te werken”

L.S.

“De combinatie van coaching en buitenactiviteiten heb ik als erg prettig ervaren, het hielp mij om in het moment te zijn “

A.S.

“Ik heb in zes sessies veel geleerd: het accepteren van hoe mijn leven er nu uitziet, het begrijpen van mezelf. Ik ben nu sterker en liever voor mezelf, en ik ben heel blij met deze verbeteringen en deze ervaring.”

J.O.S.

Werk /
Wijze

In mijn coachingstraject geef ik je inzicht in wat er speelt en hoe je daarmee om kunt gaan. In de natuur is het vaak gemakkelijker om uit te spreken wat moeilijk is, verdriet, pijn en angst onder ogen te zien en te benoemen. Er is minder spanning als je even stil wil zijn. Wandelen, fietsen of stilzitten, de intensiteit hangt af van jouw situatie.

De natuur biedt rust en de ruimte om op adem te komen. Er hoeft niets. Je kunt je verhaal vertellen.

Door letterlijk in beweging te komen ontstaat er een gevoel van ruimte. Vanuit dat gevoel ga je anders kijken naar je situatie. Langzaamaan kun je er een andere verhouding mee opbouwen. Dit proces kent ook zijn moeilijke momenten en is voor iedereen anders. Buiten- en binnensessies wissel ik af, afhankelijk van wat er op dat moment nodig is.

Bel of mail mij voor meer informatie